Odlično idu uz mleko, toplo ili hladno, neko voli i uz čaj, a neko samo onako "na suvo".

Fini su i kad ih tek izvadite iz rerne, tad se čokolada prosto topi u ustima, ali ništa manje nisu fini ni kada se ohlade.

U testo ne morate samo da "strpate" čokoladu, već i sušeno voće (brusnica na primer), lešnike...

Sastojci:

Dve šolja brašna

pola kašičice sode bikarbone

pola kašičice soli

tri četvrtine rastopljenog maslaca (to mu dođe oko 250 grama)

jedna šolja braon šećera

pola šolje belog šećera

jedna kašika ekstrata vanile

jedno celo jaje i jedno žumance

jedna šolja crne čokolade koju ste isekli na komadiće (ili/i lešnici, bademi, sušeno voće)

Postupak:

U jednu veću činiju pomešajte brašno, sodu bikarbonu i so, dok u drugu sjedinite rastopljeni maslac, braon i beli šećer, u koju ćete dodati i jaje, žumace i ekstrat vanile. Sve to lepo izmešajte varjačom.

Onda spojite ovu smesu sa smesom iz prve posude i to, mešajući lagano. Ne morate da angažujete mikser, već sve lagano varjačom. I na kraju dodajte mrvljenu čokoladu, sušeno voće ili šta već želite.

Konačno, testo prekrijte providnom folijom i odložite u frižider na dvadesetak minuta, jer je potrebno da se malo stvrdne.

Za to vreme, uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni. Izvadite testo i rukama napravite kuglice koje ćete poređati u pleh.

Pecite 15 minuta, ali najbolji znak da provalite da je testo pečeno je kada vidite da su kolačići rumeni sa strane. To je znak da je gotovo!

  Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.