I Potrebno:

4 jaja

2 čaše šećera

čaša uja

čaša jogurta

esica vanilin šećera

2 1/2 čaše brašna

kesica praška za pecivo

malo rendane kore limuna

3 kašike šećera

kašika cimeta

1 kašika vaniliog ekstrakta

1/2 kilograma trešanja

šećer u prahu za posipanje kolača

Umutite belanca. Zatim umutite žumanca, dodajte šećer, jogurt, ulje, vanilin šećer i koru limuna. Na kraju dodajte prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo. Smesi dodajte belanca.

Pleh u kome ćete peći, nauljite i pospite brašnom, pa smesu izlijte u njega. Trešnje očistite od koštica i peteljki. Dobro ih operite i ocedite. Dodajte šećer, cimet i vanilu, sve promešajte pa dodajte testu u plehu, koji ćete staviti u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni. Pecite 45 minuta. Čačkalicom ii viljuškom proverite da li je kolač pečen - ako je pečen na čačkalici ne bi trebalo da ostane testa.

Kolač pospite prah šećerom.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.