Potrebno:

Manja glavica crnog luka

Kilogram paradajza

Pola šolje maslinovog ulja

4 osušena paradajza iz ulja

Kašika smeđeg šećera

50 g bosiljka

Kašika i po vinskog sirćeta

4 kriške hleba

125 g mocarele

Priprema:

U rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusovih, ispecite beli luk i paradajz, zajedno sa kašikom ulja, oko 25 minuta. Kada se povrće malo prohladi, izgnječite ga viljuškom, uklonite opnu sa luka i stavite sve u blender. Dodajte sušeni paradajz, šećer, bosiljak, sirće i 3 kašike ulja. Blendirajte dok ne dobijete glatku smesu.

Na vrućem tiganju prepecite hleb.

Supu servirajte na sobnoj temperaturi, uz mocarelu i prepečeni hleb, dodajte biber ako volite.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.