Jedino što ćemo napisati pre uputstva za ovu odličnu pitu je da sačekate malo da se ohladi, pre nego što navalite na nju, jer fil može biti jako vruć!

Šta je sve potrebno:

2 jabuke vrsta Pink Lady, oljuštena, očišćena i iseckana

1 jabuka Greni Smit, oljuštena, očišćena i iseckana (najbolje da pitate na pijaci, ako ne znate da ih razlikujete)

kašičica cimeta

2 kašičice smeđeg šećera

prstohvat soli

2 kašičice pudinga u prahu

kašičica brašna za posipanje radne površine

pakovanje lisnatog testa (može se kupiti u većini marketa)

ulje za prženje

3 kašičice šećera u prahu za posipanje

kašičica cimeta za posipanje

Kako se pravi

U činiji izmešajte jabuke, cimet, šećer i so. Prebacite smesu u srednji tiganj, dodajte puding i uz neprestano mešanje kuvajte. Kuvajte sve dok jabuke ne omekšaju i postanu kašaste. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Čistu površinu pospite brašnom i na njega stavite lisnato testo. Razvijte ga oklagijom i isecite na četiri pravougaonika. Na testo kašičicom stavite jabuke, a onda Ivice testa premažite vodom, uvijte ih i pritisnite viljuškom. Pitice ubacite u zagrejano ulje i pržite od tri do pet minuta, odnosno dok testo ne postane zlatno braon.

Pite ostavite na ubrusu da se ocede od viška ulja, a onda pospite šećerom i cimetom, ako želite.

Pitu možete poslužiti i sa kuglom sladoleda od vanile.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.