Sastojci:

120 grama putera (neka bude na sobnoj temperaturi)

250 grama smeđi šećer

2 šoljice ruma

1 jaje

125 grama belog brašna

štapić vanile

malo soli

200 grama bele čokolade

200 grama trešanja (izvadite koštice)

Super fora za čišćenje jagoda i trešanja

Postupak:

Spojte brašno i puter. Dodajte šećer i rum pa umutite. Dodajte i jaje pa mutite još, a potom dodajte šećer, vanilu, so i belu čokoladu i mešajte dok testo ne postane glatko.

Dok čistite trešnje, uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni.

U pleh možete staviti papir za pečenje ili nauljiti ga, a potom uliti testo. Onda preko naređajte trešnje i ubacite da se peče 40 minuta.

Najbolji na način da proverite da li je pečeno je da čačkalicu umočite u testo. Ako na njoj nema testa, znači da je gotovo!

Isecite na kocke i poslužite!

Još saveta i recepta,a kao i najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.