Rusko pecivo sirniki je nešto između pogačice i palačinke - jednostavno za pripremu, izdašno i može se servirati i kao doručak, i kao desert.

Sastojci:

400 grama mladog sira

Dva jaja

Dve kašike šećera

Kašičica soli

120 grama brašna

Dve kašike putera

Priprema:

Pomešajte mladi sir, jaja, šećer, so i brašno u činiji ili blenderu. Ostavite sat vremena u frižideru, ili slobodno preko noći ako ih pripremate za naredni dan. Testo bi trebalo da ostane lepljivo.

Kada ste spremni da ih pržite, uz pomoć kašičice formirajte 20 kuglica. Ukoliko se lepe, pospite ruke brašnom i ređajte ih na papir za pečenje posut brašnom. Malo ih spljoštite, tako da izgledaju kao prave pogačice.

Na srednjoj vatri zagrejte kašiku putera, i pržite pogačice sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Idealne su ako se posluže odmah, dok su još tople. Spolja će biti krckave i zlatne, a iznutra meke i sočne. Možete ih servirati uz krem sir, ili uz džem u slatkoj varijanti.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava,kao i na Twitteru@Mondo_zabava.