Poslastičarka Ksenija Penkina "zaludela" je svoje pratioce na Instagramu svojim "staklenim" kolačima, koji izgledaju kao umetničko delo.

Evo kako da i vi oduševite svoje goste staklenim kolačima.

Sastojci za kolač:

- 250 grama čokolade (izaberite neku koju najviše volite)

- četiri velika jaja (odvojite žumance i belance)

- jedna do dve kašike belog šećera (ovo nije obavezan deo recepta, a ukoliko koristite slatku čokoladu onda vam definitivno i ne treba, pa jedino može biti dobro da stavite šećer ako ste se odlučili za crnu čokoladu, jer je ona gorča)

- čajni kolačić

Sastojci za staklenu glazuru:

- 20 grama želatina u prahu

- 120 ml vode

- 300 grama glukoze

- 300 grama šećera

- 150 grama maslaca

- 200 grama kondenzovanog mleka (možete ga napraviti tako što ćete pomešati 0,5 litra mleka, 225g šećera i kašičicu sode bikarbone)

- 300 g čokolade (bele, crne ili mlečne)

- boja za hranu u željenoj boji

Priprema:

Pomešajte sve sastojke i sipajte ih u polukružni kalup, a na vrh stavite čajni kolačić. Zatim stavite u zamrzivač na pola sata, a u međuvremenu napravite staklenu glazuru.

Priprema staklene glazure:

Želatin u prahu natopite hladnom vodom. U šerpu stavite glukozu, šećer i vodu i držite na vatri dok ne proključa. Sklonite sa šporeta i smesu dodajte želatinu, a zatim dodajte kondenzovano mleko.

U odvojenoj posudi rastopite čokoladu i maslac, pa zatim dodajte smesu iz prve posude i mešajte dok se ne sjedini. Glazura je spremna, prelijte je preko kolača.

Sada vam ostaje samo da uživate u svom delu!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.