Za ručak ste spremili grašak, ali niste sve pojeli? Naravno da ga nećete baciti, već ćete napraviti sledeće jelo...

Dva krompira srednje veličine isecite na krupnije komade i obarite u dubljoj posudi, na ringli uključenoj na najjaču temperaturu.
U blender stavite kuvani grašak od juče, dodajte bareni krompir i 100 grama putera. Ukoliko želite, možete da dodate još malo soli i bibera.
Za samo pet minuta blendiranja dobićete fantastičan pire, koji može biti prilog uz svako meso, ribu ili krišku sira.
Pogledajte video:
Da li znate da jedna trećina ukupno proizvedene hrane bude bačena? Čak i mi u Srbiji bacimo oko 250.000 tona jestive hrane!
Zato je kompanija "Beko Balkans" pokrenula kampanju "Stop bacanju hrane". Više o tome saznajtena zvaničnom "Beko" sajtu, kao i naFacebook stranici "Beko".
Pročitajte i ove odlične savete kako da ne budete rasipnik i ne bacate hranu:
Kad banane pocrne...
Kako od salate postaje pica
Još super ideja kako da iskoristite ostatke hrane
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.