Nije bitno o kakvom hlebu se radi: belom, od integralnog brašna, pogači... od svakog hleba mogu da se naprave brusketi. 

Prvo što treba da uradite je da preostali hleb isečete na kriške, veće ili manje, može čak i na male zalogaje, ako je reč o bagetu.

Svako parče poprskajte maslinovim uljem, a zatim stavite malo belog luka koji ste iseckali ili izgnječili. Dodajte i origano, da brusketi mirišu na Mediteran...

Savko parče hleba poklopite kriškom paradajza, na koji ćete potom staviti kolut mocarele (mada može i neki drugi kačkavalj, ili parmezan).

Pre nego što sve to stavite u rernuda se peče, na 210 stepeni Celzijusovih, na svako parče dodajte još malo maslinovog ulja, origana i bosiljka.

Za kraće od deset minuta ćete dobiti jelo od kojeg će cela kuća mirisati zanosno!

Pogledajte video:

Pogledajte još fenomenalnih recepata koji će vam pomoći da manje bacate hranu:

Piletina za ručak i večeru

Grašak od juče...

Kad banane pocrne...

Kako od salate postaje pica

Još super ideja kako da iskoristite ostatke hrane

Osim hleba, u Srbiji se najviše bacaju jogurt, voće i povrće, i to u vrednosti od skoro 200 evra mesečno!

Zato je kompanija "Beko Balkans" pokrenula kampanju "Stop bacanju hrane". Više o tome saznajtena zvaničnom "Beko" sajtu, kao i naFacebook stranici "Beko".

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.