Nije bitno o kakvom hlebu se radi: belom, od integralnog brašna, pogači... od svakog hleba mogu da se naprave brusketi.
Prvo što treba da uradite je da preostali hleb isečete na kriške, veće ili manje, može čak i na male zalogaje, ako je reč o bagetu.
Svako parče poprskajte maslinovim uljem, a zatim stavite malo belog luka koji ste iseckali ili izgnječili. Dodajte i origano, da brusketi mirišu na Mediteran...
Savko parče hleba poklopite kriškom paradajza, na koji ćete potom staviti kolut mocarele (mada može i neki drugi kačkavalj, ili parmezan).
Pre nego što sve to stavite u rernuda se peče, na 210 stepeni Celzijusovih, na svako parče dodajte još malo maslinovog ulja, origana i bosiljka.
Za kraće od deset minuta ćete dobiti jelo od kojeg će cela kuća mirisati zanosno!
Pogledajte video:
Pogledajte još fenomenalnih recepata koji će vam pomoći da manje bacate hranu:
Piletina za ručak i večeru
Grašak od juče...
Kad banane pocrne...
Kako od salate postaje pica
Još super ideja kako da iskoristite ostatke hrane
Osim hleba, u Srbiji se najviše bacaju jogurt, voće i povrće, i to u vrednosti od skoro 200 evra mesečno!
Zato je kompanija "Beko Balkans" pokrenula kampanju "Stop bacanju hrane". Više o tome saznajtena zvaničnom "Beko" sajtu, kao i naFacebook stranici "Beko".
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.
Petrušev dominirao, Zvezda šokirala Monako: Kodi i Filip za muk u Monte Karlu!
Kevin Panter spreman za Željkove zamke! Intervju: Tek kad odeš shvatiš šta si ostavio
Nedović tražio izmenu i samo seo na klupu! Loše vesti za Zvezdu, ovo ne valja
Šok za šokom u Evroligi, Zvezda ispala iz Top 6: Preokreti, produžeci i drame, loše vesti za crveno-bele!
"Ne gledamo tabelu, ne obraćamo pažnju na to!" Navijači u transu, ali Sferopulosa to ne zanima