Potrebno vam je:

pola kilograma kora za pitu

kilogram višanja bez koštica (usred zime smrznutih, naravno)

300 militara mešavine ulja i kisele vode (pola-pola)

kesica vanilin šećera

pšenični griz

kristal šećer

Priprema:

Kore odvojite "po tri". Prvu koru poprskajte mešavinom ulja i kisele vode, pospite po njoj šećera po želji (oko tri kašike je za srednje slatku pitu), a to ponovite i sa preostale dve kore, slažući ih jednu na drugu. Na treću koru stavite višnje, pospite šećerom, mrvicom vanilin šećera i grizom (otprilike tri kašike).

Zatim kore uvijte u rolat i stavite u pleh.

Postupak ponavljajte dok ne potrošite kore, kad je pleh pun, prelijte pitu ostatkom mešavine ulja i kisele vode i pospite kristal šećerom da bi se napravila hrskava korica.

Peći dok ne porumeni u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, kad počne da rumeni, smanjiti na 200 i peći još dvadesetak minuta, odnosno dok ne bude pečena.

Sačekajte da se ohladi, isecite i pospite šećerom u prahu.

Prijatno!

Vruće korpice s višnjama (VIDEO)