Kajgana je jedno od najjednostavnijih jela, i teško da tu možete nešto da uradite pogrešno. Zagrejete malo ulja, razbijete jaja i mešate dok ne budu gotova.

Ali, pošto je ljudska priroda prokleta, onda se ovaj savršeno jednostavan recet komplikuje (i, ako nas pitate, kvari različitim vrstama "dodataka", od mleka, preko sira, šunke, povrća...).

Pa, čuveni kuvar Entoni Burdejn kaže - lepota (ili, u ovom slučaju, ukus) je u JEDNOSTAVNOSTI.

Evo kako on pravi kajganu:

Ugrejte tiganj na srednju (ka jakoj) temperaturi.

Jaja razbijte u činiju i ostavite ih malo, bez mešanja, tek toliko da počnu da se formiraju.

Zatim ih malo promešajte žicom za mućenje, tek toliko da se ustalasaju žumance i belance, ali pazite da ne preterate sa mešanjem. Nije ideja da se žumance i belance potpuno sjedine.

U zagrejan tiganj dodajte veću količinu putera i sačekajte dok ne počne da peni.

Sipajte jaja u tiganj i sačekajte malo, tako da se malo zapeku.

Kad jaja počnu da se zgušnjavaju, mešajte ih vrlo polako, viljuškom, tako da pravite "osmicu".

Kad jaja dostignu tačku pečenja, tako da budu mekana, a komadići "izgužvani".

"Nema nikakve potrebe da u kajganu dodajete mleko, pavlaku i tome slično. Poenta je u jajima. Ne pravite pitu nego - kajganu", zaključuje Burdejn.

Njegov poslednji savet? Ne mešajte jaja previše, inače ćete završiti sa gomilom sitnih komadića u tanjiru.