Sprema se lako, a u ovom obroku će uživati cela porodica!
Sastojci:
Četiri pileća karabataka
Dve kašičice soli
Kašičica bibera
Kašika ulja
Tri čena belog luka
Pola glavice crnog luka
Jedan paradajz
80 grama spanaća
480 mililitara pavlake za kuvanje
Kašičica soli
Kašičica bibera
55 grama rendanog parmezana
Dve kašičice peršuna
Priprema:
Piletinu pospite solju i biberom, pa je propržite u tiganju na vatri srednje jačine. Meso treba da bude prženo tako da je korica hrskava i zlatne boje.
Kada ste ispržili piletinu, izvadite je iz tiganja, pa u njemu propržite beli i crni luk. Zatim dodajte paradajz isečen na kockice i spanać. Ostavite da se krčka i sjedini, a zatim dodajte pavlaku za kuvanje, so i biber, pa ostavite da provri. Dodajte parmezan i peršun i izmešajte da sos postane gust.
Vratite piletinu u tiganj i okrećite je ili prelijte sosom i odozgo, ostavite da se krčka još 2-3 minuta na tihoj vatri i sklonite sa šporeta.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!