Priprema se lako, a u recept možete da dodate i još neko povrće po želji.
Sastojci:
Glavica crnog luka
100 grama slanine
Šest jaja
150 grama brašna
Kašičica praška za pecivo
Dve kašike maslinovog ulja
500 gra tikvica (izrendati)
100 grama tvrdog sira
Dve kašičice mirođije
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i podmažite pleh.
U većem tiganju na malo ulja propržite luk dok ne postane braonkast, pa ostavite da se malo prohladi.
U posudi umutite jaja, dodajte brašno, prašak za pecivo i maslinovo ulje, pa mešajte dok smesa ne postane glatka i sjedinjena. Zatim dodajte seckanu slaninu, izrendane tikvice, sir i mirođiju. Promešajte pa nalijte u pleh i pecite oko 50 minuta ili dok fritata ne dobije zlatno-braon boju.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!