Fritata je italijanska verzija omleta, a ono što je sjajno je da se jednostavno sprema i da sastojke možete sami da odredite u zavisnosti od toga šta volite - možete da dodate iseckanu slaninu, šunku, povrće koje volite...

Sastojci:

Tri kašike maslinovog ulja

Deset jaja

Dve kašičice soli

Pola kašičice mlevenog bibera

400 grama spanaća

Šaka čeri paradajza

Četiri praziluka

220 grama feta sira

Priprema:

Zagrejte rernu na 170 stepeni, pa ubacite podmazan pleh na pet minuta u rernu, kako bi se ulje zagrejalo.

U međuvremenu, u veću posudu razbijte jaja, umutite ih žicom, pa dodajte so i biber. Zatim dodajte spanać, čeri paradajza isečen na polovine, iseckan praziluk, izdrobljenu fetu i sve izmešajte.

Izvadite pleh iz rerne, u njega nalijte smesu i pecite oko 25 do 30 minuta, ili dok smesa ne dobije braonkastu koricu na ivicama.