Ukusna i gotova za pola sata: Jesenja krem-čorba sa bundevom i žalfijom

Krem-čorba od bundeve pravi se brzo, a veoma je ukusna.

Isprobajte ovaj jednostavan recept za pravu jesenju čorbicu.

Sastojci:

Maslinovo ulje

Tri glavice luka, sitno iseckane

Tri čena belog luka, sitno iseckana

Dva lista žalfije, iseckana

Dve kašičice svežeg đumbira, fino izrednanog

Četvrtina kašičice izrendanog muskatnog oraščića

Litar i po pileće supe iz kocke

Kilogram i po bundeve, isečene na kocke

Kašika soka od limuna

Priprema:

Zagrejte ulje u šerpi, dodajte crni i beli luk, i malo propržite. Kad luk poprimi zlatnožutu boju, dodajte đumbir, žalfiju i muskatni oraščić, propržite oko pet minuta, i dodajte supu iz kocke i ostavite da proključa.

Bundevu skuvajte, ispasirajte u blenderu, pa dolijte supu i blendirajte dok ne dobijete ujednačenu glatku teksturu, pa dodajte kašiku soka od limuna.

Služite toplo, posuto semenkama bundeve, ili krutonima.

*Krutone možete kupiti gotove, ili ih napraviti u rerni tako što ćete sredinu starog hleba iseći na kockice, "poprskati maslinovim uljem" i peći u plitkom plehu dvadesetak minuta na 180 stepeni.