Isprobajte ovaj jednostavan recept za kolačiće koji se spremaju skoro "sami od sebe"!
Sastojci:
Za krem
60 grama putera, na sobnoj temperaturi
180 grama krem-sira, na sobnoj temperaturi
70 grama šećera u prahu
Za kolačiće
200 grama brašna
Dve trećine kašičice praška za pecivo
Pola kašičice muskatnog oraščića
60 grama putera, na sobnoj temperaturi
140 grama šećera
200 grama bundeve, skuvane i izgnječene u pire
Jedno jaje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni, u pleh stavite papir za pečenje.
U jednoj činiji pomešajte brašno, muskatni oraščić i prašak za pecivo, a odvojeno mikserom umutite jaje, puter i šećer, dok ne dobijete glatku, svetložutu smesu. Dodajte pire od bundeve i mutite da se lepo sjedini, a zatim dodajte suve sastojke, miksirajući sve vreme.
Kad se smesa lepo sjedini, stavite u frižider na pola sata.
U međuvremenu, napravite krem miksirajući puter, krem sir i šećer u prahu, dok ne dobijete glatku smesu. Stavite u frižider da se stegne.
Smesu za kolačiće stavljajte na papir za pečenje, kašikom, i malo je "spljoštite", pa pecite dok ne porumene.
Ostavite ih da se ohlade, filujte kremom i poklopite.
Imate li vi neki dobar recept za kolače sa bundevom?