Isprobajte ovaj jednostavan recept za zdrav i ukusan obrok - faširane šnicle od pilećeg mesa koje se peku, i služe uz prilog od tikvica.
Sastojci:
Za pileće faširane šnicle
500 grama mlevenog pilećeg belog mesa
Pola šolje prezli
Kašika sitno iseckanog peršuna
Pola šolje rendanog parmezana
Soli i bibera po ukusu
Četvrtina kašičice belog luka u prahu
Jedno jaje
Za prilog od tikvica
Kašika maslinovog ulja
Poka glavice luka, isečenog na tanke kriške
Tri manje tikvice oprane i očišćenje, isečene na kolutove
Kašičica soli
Pola kašičice bibera
Četvrtina kašičice belog luka u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni, pleh podmažite maslinovim uljem.
U većoj činiji, pomešajte mleveno belo meso, prezle, peršun, rendani parmezan, so, biber, beli luk u prahu i jaje, i dobro izmešajte, da dobijete ujednačenu smesu.
Rukama oblikujte ćuftice, i ređajte ih u pleh, ali nemojte da ih sabijete, da bi mogle ravnomerno da se ispeku.
Pecite oko 25 minuta, ili dok ne porumene.
U međuvremenu, zagrejte maslinovo ulje u većem tiganju, stavite luk, i dinstajte ga oko tri minuta. Zatim dodajte tikvice, so, biber i beli luk u prahu, i promešajte. Poklopite i ostavite da se kuva 6 do 8 minuta, dok tikvice ne omekšaju.
Služite toplo.
Ako imate neki dobar recept za jela sa piletinom, pišite nam!