Ručak za pola sata: Ukusne pileće faširane šnicle sa prilogom od tikvica

Ove ukusne i zdrave pileće faširane postaće vaše omiljeno jelo!

Isprobajte ovaj jednostavan recept za zdrav i ukusan obrok - faširane šnicle od pilećeg mesa koje se peku, i služe uz prilog od tikvica.

Sastojci:

Za pileće faširane šnicle

500 grama mlevenog pilećeg belog mesa

Pola šolje prezli

Kašika sitno iseckanog peršuna

Pola šolje rendanog parmezana

Soli i bibera po ukusu

Četvrtina kašičice belog luka u prahu

Jedno jaje

Za prilog od tikvica

Kašika maslinovog ulja

Poka glavice luka, isečenog na tanke kriške

Tri manje tikvice oprane i očišćenje, isečene na kolutove

Kašičica soli

Pola kašičice bibera

Četvrtina kašičice belog luka u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni, pleh podmažite maslinovim uljem.

U većoj činiji, pomešajte mleveno belo meso, prezle, peršun, rendani parmezan, so, biber, beli luk u prahu i jaje, i dobro izmešajte, da dobijete ujednačenu smesu.

Rukama oblikujte ćuftice, i ređajte ih u pleh, ali nemojte da ih sabijete, da bi mogle ravnomerno da se ispeku.

Pecite oko 25 minuta, ili dok ne porumene.

U međuvremenu, zagrejte maslinovo ulje u većem tiganju, stavite luk, i dinstajte ga oko tri minuta. Zatim dodajte tikvice, so, biber i beli luk u prahu, i promešajte. Poklopite i ostavite da se kuva 6 do 8 minuta, dok tikvice ne omekšaju.

Služite toplo.

Ako imate neki dobar recept za jela sa piletinom, pišite nam!