Recept uz koji će u povrću uživati i oni koji ga "ne mirišu" naročito.
Sastojci:
Jedna veća glavica karfiola, očišćena i razdvojena na cvetiće
Pola glavice luka, isečenog na tanke kriške
Tri čena belog luka
Dve kašike maslinovog ulja
Pola kašičice soli
Četvrtina kašičice bibera
30 grama rendanog parmezana
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni, u pleh stavite papir za pečenje.
Poređajte cvetiće karfiola, tanke kolutove luka, tri čena belog luka rasporedite u pleh (nemoje ih seckati), poprskajte maslinovim uljem, dodajte soli i bibera po ukusu i pospite rendanim parmezanom.
Pecite oko 20 – 25 minuta, ili dok karfiol ne omekša, a pleh povremeno protresite da bi sve ravnomerno porumenelo.
Imate li vi neki dobar recept za pripremu povrća?