Uživajte u piletini koja se topi u ustima!
Sastojci:
20 grama putera
Kašika maslinovog ulja
8 pilećih bataka sa karabatacima (oko
Sveža majčina dušice
Manja glavica luka, isečena na tanke kolutove
Dva čena belog luka, sitno iseckana
30 grama badema, iseckanih
60 mililitara suvog belog vina
Pola litra pileće supe iz kocke
Svež peršun, sitno iseckan
Masline
Priprema:
U većoj šerpi zagrejte puter sa maslinovim uljem. Piletinu začinite solju i biberom po ukusu, i stavite u šerpu, tako da kožica bude s donje strane. Pecite dok ne porumeni, zatim okrenite na drugu stranu i pecite još 5-6 minuta. Piletinu prebacite na tanjir.
Smanjite vatru, pa u šerpu stavite majčicu dušicu, a zatim i kolutove luka i malo soli. Dinstajte, mešajući povremeno, tri do četiri minuta, dok luk ne omekša. Dodajte beli luk, dinstajte još minut, a zatim dodajte masline i bademe.
Pojačajte vatru, sipajte belo vino i promešajte, a kad počne da ključa, vratite piletinu u šerpu, ali tako da kožica bude s gornje strane. Nalijte supu i ostavite da provri.
Smanjite temperaturu, ali tako da supa nastavi tiho da ključa, i kuvajte, nepokriveno, dok se sos ne zgusne, a piletina ne bude sasvim gotova, oko pola sata. Piletinu u sosu služite toplu, posutu svežim peršunom.