Kupus je veoma zdrava, a evo još jednog načina na koji možete da ga jedete. Probajte supu od kupusa!
Sastojci:
Oko 60 grama putera
Glavica kupusa srednje veličine
Glavica crnog luka
Osam čenova belog luka
Dve kašičice majčine dušice
Osam šolja bujona od povrća
Kašičica soli
Kašičica mlevenog bibera
Priprema:
Istopite puter u tiganju na vatri srednje jačine, pa dodajte kupus, crni i beli luk i propržite desetak minuta, uz često mešanje. Zatim smanjite vatru pa ostavite da se krčka 35 do 45 minuta i povremeno mešajte – za to vreme kupus bi trebalo da omekša.
Dodajte dve kašičice majčine dušice i mešajte često, dok voda iz kupusa ne ispari. Zatim dodajte bujon od povrća, povećajte vatru na srednju jačinu i ostavite da provri. Opet smanjite vačinu jatre i ostavite supu da se krčka desetak minuta, pa dodajte so i biber. Po potrebi dodajte još soli i poslužite supu toplu.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!