Ako stalno pripremate krompir na dva-tri ista načina i želite da probate nešto novo, evo našeg predloga, ovaj krompir ide uz sve!
Sastojci:
Kilogram krompira
Dve kašike maslaca
Sušena majčina dušica
Sušeni ruzmarin
So, biber
250 mililitara pileće supe od kocke
Dva čena belog luka
Sveži peršun
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni.
U manjoj šerpi, istopite maslac, dodajte mu po kašičicu majčine dušice i ruzmarina. Krompir oljuštite i isecite na režnjeve debele dva centimetra. Izmešajte sa začinjenim maslacem, i poređajte u jednom sloju na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni, po potrebi ih izmešajte malo posle 15 minuta, dok ne dobiju zlatnu koricu, a sredina je meka kada ih bocnete viljuškom.
Šta je vaš trik za savršen krompir iz rerne? Recite nam u komentarima!