Karamelizovan slatki krompir je savršen dodatak mesu, uverite se sami.

Sastojci:

Dva praziluka

Dva slatka krompira

Dva čena belog luka

Dve kašičice kurkume

Kašičica crnog luka u prahu

Kašičica mlevenog đumbira

Dve kašičice soli

Dve kašike maslinovog ulja

Četiri pileća bataka

Sok od jednog limuna

80 mililitara belog vina

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni.

U većoj posudi pomešajte praziluk, krompir iseckan na kockice, beli luk, kašičicu kukrume, đumbir, kašičicu soli, crni luk u prahu i maslinovo ulje, pa sve dobro izmešajte.

Nalijte u podmazan pleh i ravnomerno rasporedite.

U posudu stavite pileće batake, posolite i prelijte limunovim sokom, pa dodajte kašičicu kurkume, dodajte biber i začine po želji, izmešajte. Prebacite piletinu u pleh sa krompirom, pa zatim sipajte i belo vino.

Prekrijte folijom i pecite oko 45 minuta, zatim okrenite piletinu i krompir, pa do kraja pecite bez folije. Biće potrebno još oko 15 minuta pečenja, dok krompir ne bude mekan i meso sasvim pečeno.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!