Ako vam se jede ukusna, domaća pita koja se jednostavno priprema, predlažemo vam ovaj recept!
Sastojci:
Jedno jaje
175 grama brašna
100 grama maslaca
Tri praziluka
So, biber
100 grama tvrdog sira
Jedna kisela pavlaka
Priprema:
Izmešajte brašno, jaje i maslac, po potrebi dodajte malo hladne vode, dok ne dobijete glatko testo. Razvaljajte ga i obložite posudu za pečenje sa uzdignutim ivicama.
Praziluk izdinstajte dok ne omekša, začinite solju i biberom, zatim sklonite s vatre, i umešajte pavlaku i rendani sir. Fil rasporedite po testu i pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 30 minuta, dok kora ne dobije zlatnu boju.
Koji je vaš omiljeni način pripreme praziluka? Recite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti