Ako vam se jede ukusna, domaća pita koja se jednostavno priprema, predlažemo vam ovaj recept!
Sastojci:
Jedno jaje
175 grama brašna
100 grama maslaca
Tri praziluka
So, biber
100 grama tvrdog sira
Jedna kisela pavlaka
Priprema:
Izmešajte brašno, jaje i maslac, po potrebi dodajte malo hladne vode, dok ne dobijete glatko testo. Razvaljajte ga i obložite posudu za pečenje sa uzdignutim ivicama.
Praziluk izdinstajte dok ne omekša, začinite solju i biberom, zatim sklonite s vatre, i umešajte pavlaku i rendani sir. Fil rasporedite po testu i pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 30 minuta, dok kora ne dobije zlatnu boju.
Koji je vaš omiljeni način pripreme praziluka? Recite nam u komentarima!
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!