Kuhinja

Domaća marmelada od šargarepe, limuna i pomorandže

Izvor mondo.rs

Zimnice se uveliko spremaju, kuvaju se i džemovi i marmelade, evo jednog novog recepta.

Iako marmelada od šargarepe nije uobičajena za naše podneblje, veoma je ukusna.

Sastojci:

600 grama šargarepe (oljuštiti i izrendati)

Dve pomorandže (rendana kora i sok)

Dva limuna (rendana kora i sok)

400 grama šećera

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U dublju šerpu stavite šargarepu, pa odozgo koru i sok limuna i pomorandže. Preko nalijte 350 mililitara vode, pustite da provri i ostavite da se krčka oko 15 minuta.

U međuvremenu, u pleh obložen papirom za pečenje stavite šećer i stavite ga na 5-10 minuta u rernu, pa dodajte u šerpu sa šargarepom. Mešajte da se rastopi, pustite da provri i ostavite da se krčka još oko 30 minuta.

Marmeladu nakon toga sipajte u sterilne tegle, zatvorite i čuvajte na mračnom i hladnom mestu.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Povezane vesti

Tagovi