Iako možda tako ne deluje, ovaj rolat uopšte nije teško napraviti. Evo šta vam je potrebno. 

Sastojci:

Četiri jaja

130 grama šećera u prahu plus tri kašike za odozgo

Dve kašike tople vode

Kašičica ekstraka vanile

130 grama brašna

Za nadev:

Šest kašika džema od jagoda (može i neki drugi)

220 mililitara slatke pavlake

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.

U velikoj posudi umutite jaja i šećer dok ne postanu vazdušasta i penasta, pa dodajte vodu i ekstrakt vanile. Dodajte brašno, otprilike iz tri dela, i polako mešajte između dodavanja.

Smesu nalijte u pripremljen pleh i pecite oko 12-15 minuta ili dok se ivice kore malo ne odvoje od ivice pleha.

Na radnu površinu stavite komad papira za pečenje i pospite ga šećerom u prahu (to će sprečiti da se zalepi za papir), pa zatim na njega prevrnite pečenu koru i sa nje odlepite papir (onaj koji je bio u plehu). Preko stavite čistu, malo vlažnu krpu i urolajte koru.

Kada se ohladi, odrolajte koru i ravnomerno namažite džem, ali ostavite prazno oko centimetar i po do ivica. Zatim preko namažite umućenu slatku pavlaku, pa pet urolajte i prebacite rolat na tacnu za serviranje. Odozgo pospite malo šećera u prahu i poslužite.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!