Ručak ili večera za pola sata: Testenina sa patlidžanom i paradajzom

Malo sastojaka, puno ukusa - obožavamo ovaj recept!

Ako volite testeninu, predlažemo vam da spremite ovaj jednostavni sos sa patlidžanom i paradajzom.

Sastojci su lako dostupni i pristupačni, a ukus je pravi italijanski!

Sastojci:

400 grama suve testenine

Jedan veći patlidžan

Dva čena belog luka

Konzerva paradajza pelata

Sušeni origano

So, biber

Maslinovo ulje

Parmezan

Priprema:

Patlidžan operite i isecite na kockice, ne morate ga ljuštiti. Na maslinovom ulju propržite kockice patlidžana i seckani beli luk.

Testeninu obarite u ključaloj, posoljenoj vodi po uputstvu s pakovanja.

SAVETI I RECEPTI: Za šta je sve dobar patlidžan

Povrću dodajte pelat, začinite origanom, solju i biberom i krčkajte sos dok patlidžan ne postane mek.

Izmešajte i servirajte toplo, posuto parmezanom.

Kako vi pripremate sos za testeninu? Recite nam u komentarima!