Ako volite testeninu, predlažemo vam da spremite ovaj jednostavni sos sa patlidžanom i paradajzom.
Sastojci su lako dostupni i pristupačni, a ukus je pravi italijanski!
Sastojci:
400 grama suve testenine
Jedan veći patlidžan
Dva čena belog luka
Konzerva paradajza pelata
Sušeni origano
So, biber
Maslinovo ulje
Parmezan
Priprema:
Patlidžan operite i isecite na kockice, ne morate ga ljuštiti. Na maslinovom ulju propržite kockice patlidžana i seckani beli luk.
Testeninu obarite u ključaloj, posoljenoj vodi po uputstvu s pakovanja.
Povrću dodajte pelat, začinite origanom, solju i biberom i krčkajte sos dok patlidžan ne postane mek.
Izmešajte i servirajte toplo, posuto parmezanom.
Kako vi pripremate sos za testeninu? Recite nam u komentarima!