Mekana piletina, malo testenine i "zeleniš" - ova supa je mediteranski klasik!
U standardnoj varijanti u nju se dodaje i pasulj, ali vam mi predlažemo jednostavniju varijantu koja se kraće kuva.
Sastojci:
Jedan pileći file
100 grama sitne suve testenine
Jedan praziluk
Veza blitve
Sveži bosiljak
Dva čena belog luka
Kocka pileće supe
So, biber
Maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite kockice piletine, kada porumene izvadite ih na tanjir i u istom tiganju dinstajte opran i iseckan praziluk, iskoristite i beli i zeleni deo. Ubacite i seckani beli luk.
Zalijte supom od kocke, i pustite da provri. Ubacite testeninu i kuvajte dok ne omekša. Pet minuta pred kraj kuvanja, dodajte sitno seckani bosiljak i blitvu, kao i piletinu da bi se zagrejala. Po potrebi začinite solju i biberom i poslužite toplo.
Koja je vaša omiljena brza supa ili čorba? Recite nam u komentarima!