Kuhinja

Lagan i brzo gotov prilog: Proprženi pirinač sa povrćem i indijskim orasima

Izvor mondo.rs

Evo kako da ga napravite!

Ako često pravite jela sa sosevima, potreban vam je lep, topao prilog koji može da se iskombinuje sa njima.

Predlažemo vam ovaj pirinač blagog ukusa, sa dodatkom povrća i indijskih oraha.

Sastojci:

Šolja pirinča

Pola glavice luka

Jedna šargarepa

100 grama boranije

100 grama smrznutog graška

50 grama indijskog oraha

Jedno jaje

So, biber

Priprema:

Pirinač stavite u posudu, dodajte dve šolje ključale vode i kuvajte deset minuta. Smrznuti grašak prelijte ključalom vodom.

U drugoj šerpi, propržite sitno seckani luk i šargarepu, ubacite boraniju i oceđeni grašak i krčkajte dok ne omeška. Dodajte pirinač i indijski orah, pojačajte vatru i malo propržite, zatim prelijte umućenim jajetom i uz brzo mešanje pržite još dva minuta. Začinite solju i biberom i servirajte toplo.