Kuhinja

Italijanski delikates: Zapečene njoke u sosu od paradajza i maslina

Izvor mondo.rs

Mirisne i ukusne njoke, obožavaćete ovaj recept!

Ako volite njoke, predlažemo vam ovaj recept koji je Italiji pravi klasik.

Obarene njoke pomešaju se sa sosom od paradajza i maslina, i zapeku u rerni sa narendanim sirom.

Sastojci:

400 grama njoka

Konzerva paradajza pelata

100 grama crnih maslina

Dva čena belog luka

Suvi origano

Suvi bosiljak

So, biber

Maslinovo ulje

150 grama sira

Priprema:

Obarite njoke u posoljenoj, ključaloj vodi. Na maslinovom ulju izdinstajte sitno seckani beli luk, dodajte pelat i još 200 mililitara vode. Pustite da krčka desetak minuta, začinite sušenim začinima, solju i biberom i pred kraj dodajte masline.

Izmešajte njoke sa sosom, stavite u posudu za pečenje i narendajte sir po vrhu jela. Pecite dok sir ne dobije lepu zlatnu boju i istopi se.

Kako vi pripremate njoke? Recite nam u komentarima!

Tagovi