Pravo jesenje jelo - topla musaka od povrća u finom sosu sa sirom.
Napravite je već danas, priprema je moguća i sa svežim, i sa smrznutim povrćem.
Sastojci:
400 grama karfiola
400 grama brokolija
700 mililitara mleka
Dva čena belog luka
Pet kašika brašna
Pet kašika maslaca
Malo muskatnog oraščića
150 grama tvrdog sira
So, biber
Priprema:
Ako koristite sveže povrće, operite ga i isecite. Sveže ili zamrznuto, dalje je priprema ista - blanširajte ga u posoljenoj, ključaloj vodi pet minuta, a zatim ga ocedite.
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a u šerpi na srednjoj vatri propržite sitno seckani beli luk na maslacu. Dodajte brašno, dobro izmešajte i pustite da se prži jedan minut. Zatim dolijte mleko i uz stalno mešanje kuvajte dok ne dobijete gust sos. Začinite ga solju, biberom i muskatnim oraščićem, i izrendajte polovinu količine sira u sos.
Povrće poređajte u posudu za pečenje, prelijte sosom i pospite ostatkom rendanog sira. Pecite u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.
Kako vi pripremate karfiol? Recite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti