Pravo jesenje jelo - topla musaka od povrća u finom sosu sa sirom.
Napravite je već danas, priprema je moguća i sa svežim, i sa smrznutim povrćem.
Sastojci:
400 grama karfiola
400 grama brokolija
700 mililitara mleka
Dva čena belog luka
Pet kašika brašna
Pet kašika maslaca
Malo muskatnog oraščića
150 grama tvrdog sira
So, biber
Priprema:
Ako koristite sveže povrće, operite ga i isecite. Sveže ili zamrznuto, dalje je priprema ista - blanširajte ga u posoljenoj, ključaloj vodi pet minuta, a zatim ga ocedite.
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a u šerpi na srednjoj vatri propržite sitno seckani beli luk na maslacu. Dodajte brašno, dobro izmešajte i pustite da se prži jedan minut. Zatim dolijte mleko i uz stalno mešanje kuvajte dok ne dobijete gust sos. Začinite ga solju, biberom i muskatnim oraščićem, i izrendajte polovinu količine sira u sos.
Povrće poređajte u posudu za pečenje, prelijte sosom i pospite ostatkom rendanog sira. Pecite u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.
Kako vi pripremate karfiol? Recite nam u komentarima!
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte