Topla i ukusna: Nesvakidašnja supa sa lukom kojoj nećete moći da odolite

Ovako je pripremaju Francuzi, a možete i vi!

Evo šta je potrebno da spremite ovu ukusnu, jesenju supu sa lukom.

Sastojci:

60 grama putera

Tri glavice crnog luka (iseći na trakice)

Dve kašike brašna

So i biber po ukusu

240 mililitara belog vina

Dve šolje pilećeg bujona

Četiri šolje goveđeg bujona

Osam grančica timijana

Četiri parčeta hleba

100 grama tvrdog sira

Priprema:

U većoj šerpi istopite puter na vatri srednje jačine. U to dodajte iseckan luk i ostavite da se krčka na smanjenoj vatri dok ne dobije zlatnu boju. Pojačajte vatru, dodajte brašno i ostavite oko minut na vatri, stavite so i biber po želji, a zatim dodajte belo vino i ostavite da se krčka oko tri minuta, da vino ispari.

Nakon toga, u šerpu dodajte pileći i goveđi bujon, kao i timijan, pa ostavite da provri. Opet smanjite vatru i ostavite da se kuva oko 15 minuta, dodajte još soli i bibera ako je potrebno, a timijan izvadite.

Zatim, zagrejte rernu na 200 stepeni, pa hleb stavite na pleh i odozgo narendajte sir. Stavite hleb kratko u rernu, dok se sir ne istopi dobije zlatnu boju.

Supu sipajte u tanjir ili posudu, a odozgo stavite parče hleba.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!