Uživajte u kremastom i bogatom ukusu pileće supe sa pirinčem i pavlakom!

Sastojci:

Četiri šolje pilećeg bujona

Dve šolje vode

Četiri pileća filea

120 grama belog pirinča

Pola kašičice soli

Pola kašičice mlevenog bibera

¾ šolje brašna

115 grama putera

Dve šolje pavlake za kuvanje

Priprema:

U većoj šerpi na vatri srednje jačine pomešajte bujon, vodu i piletinu iseckanu na kockice. Pustite da proključa, a dodajte i pirinač, malo posolite. Poklopite i sklonite sa vatre.

U manjoj posudi pomešajte so, biber i brašno. Zatim u tiganju rastopite puter, pa dodajte mešavinu brašna, kašiku po kašiku. U to dodajte i pavlaku, postepeno, i mešajte da se sve sjedini. Ostavite da se krčka dok se ne zgusne, oko pet minuta.

Kremastu smesu sa pavlakom pomešajte sa bujonom i pirinčem. Krčkajte 10-15 minuta na vatri srednje jačine, sklonite i poslužite toplo.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!