Ovo je brz recept, veoma pogodan i za početnike jer ne zahteva komplikovane tehnike pripreme.
Savetujemo da uzmete kisele jabuke i da ih ne ljuštite, već ih samo dobro operite i odstranite im jezgro.
Sastojci:
Četiri zelene jabuke
Kašičica cimeta
Sok polovine limuna
Šolja smeđeg šećera
Pola šolje maslaca
Pola šolje brašna
Šolja ovsenih pahuljica
Kašičica soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
U šerpi izmešajte jabuke isečene na režnjeve, dve kašike šećera, sok limuna i cimet. Po potrebi, dodajte kašiku ili dve vode, i dinstajte desetak minuta.
U činiji pomešajte brašno, ostatak šećera i so, zatim dodajte kockice maslaca i gnječite dok ne dobijete krupne "mrvice". Dodajte ovsene pahuljice i dobro izmešajte.
Jabuke stavite na dno posude za pečenje, preko njih pospite "mrvice" i pecite dok jabuke ne počnu da krčkaju, a vrh kolača se zlatno zapeče. Ostavite da se ohladi desetak minuta i servirajte, po želji, uz kuglu sladoleda od vanile.
Koji je vaš omiljeni desert s jabukama? Recite nam u komentarima!