![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Istinske gurmane, ali i one koji vole neobične kombinacije slatkih i slanih ukusa oduševiće ovaj recept za rolovanu svinjetinu.
Dekorativnog izgleda i savršenog ukusa, ovaj sočni rolat je idealan za posebne prilike.
Sastojci:
2 kg svinjskog karea (bez kostiju)
1 puna šaka iseckanih suvih smokava
1 puna šaka iseckanih suvih kajsija
100 g očišćenih pistaća
2 -3 kašike maslinovog ulja
1 kašika morske soli
so
biber
Priprema:
Rernu zagrejati na 220 stepeni Celzijusovih. Meso oprati i osušiti, pa iseći tako da se dobije jedna velika šnicla. Istanjiti malo tučkom, pa posoliti i pobiberiti po ukusu. U odvojenoj posudi pomešati sitno iseckane pistaće, suve smokve i kajsije. Mešavinu voća i pistaća rasporediti po mesu, pa pažljivo urolati. Meso obmotati kuhinjskim koncem, preliti maslinovim uljem i posuti kašikom morske soli. So dobro utrljati u meso i staviti u nauljen pleh za pečenje. Prvih 20 minuta peći na 220 stepeni Celzijusovih, a zatim smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peći još 1-1,5 h. Pečeno meso izvaditi na tacnu i prekriti aluminijumskom folijom. Tako držati otprilike 15-ak minuta (da meso fino omekša), a onda ukloniti foliju.
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
Završen protest studenata u Kragujevcu: Petnaestočasovne blokade pod nazivom "Sretnimo se na Sretenje"