Obradujte ukućane i goste savršeno pripremljenom jagnjetinom veoma dekorativnog izgleda.
Ukoliko volite pikantno, dodajte začine po ukusu. Svakako, nemojte izostaviti ruzmarin jer on ovom jelu daje poseban ukus.
Carska kruna od jagnjećih kotleta
Sastojci:
4 kg jagnjećih kotleta s kostima (iz dva dela)
2 kašike ulja
3 čena usitnjenog belog luka
2 kašičice suvog ruzmarina
soli po ukusu
bibera po ukusu
Prilog:
500 g krompira
Priprema:
Krajeve jagnjećih kotleta uvezati tako da obrazuju krunu. Rernu zagrejati na 160 stepeni C. Meso premazati uljem, solju, biberom, ruzmarinom, pa posuti lukom i dobro utrljati. Vrhove kostiju obložiti aluminijumskom folijom da ne bi izgoreli. U sredinu krune staviti oljušten i isečen krompir. Ostaviti krunu da odstoji pola sata, pa staviti u pleh i pokriti sve aluminijumskom folijom. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 160 stepeni C, između 2 do 3 sata. Pola sata pred kraj ukloniti foliju kako bi meso lepo porumenelo.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!