Obradujte ukućane i goste savršeno pripremljenom jagnjetinom veoma dekorativnog izgleda. 

Ukoliko volite pikantno, dodajte začine po ukusu. Svakako, nemojte izostaviti ruzmarin jer on ovom jelu daje poseban ukus.

Carska kruna od jagnjećih kotleta

Sastojci:

4 kg jagnjećih kotleta s kostima (iz dva dela)

2 kašike ulja

3 čena usitnjenog belog luka

2 kašičice suvog ruzmarina

soli po ukusu

bibera po ukusu

Prilog:

500 g krompira

Priprema:

Krajeve jagnjećih kotleta uvezati tako da obrazuju krunu. Rernu zagrejati na 160 stepeni C. Meso premazati uljem, solju, biberom, ruzmarinom, pa posuti lukom i dobro utrljati. Vrhove kostiju obložiti aluminijumskom folijom da ne bi izgoreli. U sredinu krune staviti oljušten i isečen krompir. Ostaviti krunu da odstoji pola sata, pa staviti u pleh i pokriti sve aluminijumskom folijom. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 160 stepeni C, između 2 do 3 sata. Pola sata pred kraj ukloniti foliju kako bi meso lepo porumenelo.