Američke palačinke su znatno deblje od onih kakve mi inače pravimo, ali ih to ne čini manje ukusnim. Evo sjajnog recepta koji možete da probate, a pritom je i bez brašna.
Sastojci:
115 grama pirea od bundeve
Dve jaja
Kašičica ekstrakta vanile (opciono)
Kašika putera od kikirikija
Pola kašičice praška za pecivo
Pola kašičice cimeta
¼ kašičice mlevenog đumbira
Priprema:
Umutite jaja sa pireom od bundeve i ekstraktom vanile. U odvojenoj posudi umutite puter od kikirikija sa praškom za pecivo, cimetom i đumbirom, pa zatim spojite sa pireom od bundeve i sve još malo umutite.
Zagrejte tiganj na vatri srednje jačine i pecite palačinke dok ne dobiju zlatno-braonkastu boju.
Jedite ih sa medom ili nekim drugim prelivom po želji.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!