Probajte nešto drugačije: Američke palačinke sa bundevom i cimetom

Ako volite američke palačinke, evo novog recepta koji će vam se gotovo sigurno dopasti!

Američke palačinke su znatno deblje od onih kakve mi inače pravimo, ali ih to ne čini manje ukusnim. Evo sjajnog recepta koji možete da probate, a pritom je i bez brašna.

Sastojci:

115 grama pirea od bundeve

Dve jaja

Kašičica ekstrakta vanile (opciono)

Kašika putera od kikirikija

Pola kašičice praška za pecivo

Pola kašičice cimeta

¼ kašičice mlevenog đumbira

Priprema:

Umutite jaja sa pireom od bundeve i ekstraktom vanile. U odvojenoj posudi umutite puter od kikirikija sa praškom za pecivo, cimetom i đumbirom, pa zatim spojite sa pireom od bundeve i sve još malo umutite.

Zagrejte tiganj na vatri srednje jačine i pecite palačinke dok ne dobiju zlatno-braonkastu boju.

Jedite ih sa medom ili nekim drugim prelivom po želji.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!