Sastojci za američke palačinke su slični onim koje i mi koristimo za pravljenje palačinki, mada nisu isti. Takođe, razlika je u tome što oni palačinke prave dosta deblje i ne jedu svaku posebno, već ih ređaju jednu na drugu i seku kao tortu.

Američke palačinke, najčešće se prelivaju javorovim sirupom, ali i šlagom i voćem. Kao odlična zamena za javorov sirup može da posluži med, a možete i da napravite sami voćni preliv tako što ćete malo da razredite i zagrejete džem.

Sastojci:

200 grama brašna

Dve kašičice praška za pecivo

Kašika šećera

Kašičica istopljenog putera

Malo soli

Dva jaja

250 mililitara mleka

Priprema:

Najpre u posudu umutite jaja, pa dodajte šećer, mleko i istopljeni puter. Dobro umutite mikserom, a onda dodajte brašno i prašak za pecivo.

U zagrejan i podmazan tiganj sipajte veću kutlaču smese, tako da dobijete deblju palačinku - recimo, malo manje od debljine prsta. Kada se na gornjoj strani pojave mehurići, okrenite je i ispecite sa druge strane.

Palačinke ređajte jednu na drugu, a odozgo po želji prelijte medom, voćem, voćnim sirupom, šlagom...