Čizkejk je među najpopularnijim kolačima već godinama, jer njegova jednostavnost pripreme, širok spektar ukusa i dodataka omogućavaju da u njemu uživaju ljubitelji svih vrsta slatkiša.
Predlažemo da ga spremite sa prelivom od čokolade, aromom svog omiljenog likera i "A la krem" sirnim namazom, čija kremasta struktura i jedinstveni ukus odlično dopunjuju svaki kulinarski specijalitet!
Sastojci:
500 grama "A la krem" namaza
300 mililitara slatke pavlake
80 mililitara likera od čokolade, kafe...
15 grama želatina
200 grama šećera u prahu
90 grama mlevenog keksa
Pet kašičica instant kafe
30 mililitara vode
40 grama maslaca
150 grama biljne pavlake
150 grama crne čokolade
Priprema:
Keks, dve kašičice kafe, vodu i maslac dobro izmešati, uliti u čaše i poravnati. Dok se podloga steže, potopite želatin u hladnu vodu, krem, 300 mililitara pavlake, liker i šećer u prahu mikserom izmešajte i dodajte oceđeni želatin. Sjedinite krem i sipajte ga preko podloge, sve stavite u frižider da se stegne.
Prokuvajte ostatak pavlake sa preostalom kafom, sipajte preko usitnjene čokolade, dobro izmešajte, malo rashladite i prelijte čizkejkove u čaši. Ostavite da se sve zajedno stegne, i servirajte po želji.