Iako se kod nas med retko kada "meša" u slana jela, ovaj ukus će vas oduševiti.
Sastojci:
Šest pilećih filea
So i biber po ukusu
170 grama meda
120 grama senfa
Kašičica suvog bosiljka
Kašičica mlevene paprike
Pola kašičice suvog peršuna
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni.
Piletinu pospite solju i biberom po ukusu, pa poređajte u podmazan pleh.
U manjoj posudi pomešajte med, senf, bosiljak, mlevenu papriku i peršun. Dobro izmešajte i polovinom ove mešavine premažite piletinu.
Pecite u rerni oko pola sata, zatim je okrenite, pa preostalom mešavinom premažite piletinu. Pecite još 10-15 minuta. Ostavite da se ohladi desetak minuta i poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!