Iako se kod nas med retko kada "meša" u slana jela, ovaj ukus će vas oduševiti.
Sastojci:
Šest pilećih filea
So i biber po ukusu
170 grama meda
120 grama senfa
Kašičica suvog bosiljka
Kašičica mlevene paprike
Pola kašičice suvog peršuna
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni.
Piletinu pospite solju i biberom po ukusu, pa poređajte u podmazan pleh.
U manjoj posudi pomešajte med, senf, bosiljak, mlevenu papriku i peršun. Dobro izmešajte i polovinom ove mešavine premažite piletinu.
Pecite u rerni oko pola sata, zatim je okrenite, pa preostalom mešavinom premažite piletinu. Pecite još 10-15 minuta. Ostavite da se ohladi desetak minuta i poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Kevin Panter srušio Partizan: Crno-beli se čudesno vratili, ali onda ih srušio bivši kapiten!
Svetislav Pešić u emisiji izdiktirao spisak Srbije: Pozvao trojicu iz Zvezde, a četvoricu iz Partizana
"U seriji Sablja je izgovorena velika neistina": Vuk Drašković bez dlake na jeziku, pomenuo i pobunu Crvenih beretki
"Pomislio sam da su sve shvatili, a onda ne uradimo najlakšu stvar na svetu": Željko Obradović o Partizanovih 2-7
Željko Obradović o ključnom momentu poraza Partizana: "Moramo to da naučimo, nedopustivo je"