Ova čorba može da bude posna na vodi, a ako ne postite na vodi, možete da dodate i ulje.
Sastojci:
Pola kilograma krompira
350 grama šampinjona
Glavica crnog luka
Jedan praziluk
Jedna šargarepa
So i biber
Kašičica peršuna
Kašika brašna
Priprema:
Iseckajte luk i praziluk, pa ga stavite u tiganj sa malo vode, da se prodinsta. Zatim dodajte krompir isečen na kockice i šargarepu, nalijte vode i kuvajte dok ne omekša. Zatim u to dodajte iseckane pečurke, pa ostavite da se čorba krčka na vatri srednje jačine, posolite i pobiberite po želji.
Brašno razmutite sa malo hladne vode (kao kada se pravi hladna zaprška), pa dodajte u čorbu. Kuvajte dok svi sastojci budu mekani, dodajte peršun i poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!