Ljubav na prvi zalogaj: Raskošna torta od marcipana i kandiranog voća

Suvo voće, bela čokolada i marcipan - recept za savršenstvo!

Raskošna torta koju ćete zavoleti na prvi zalogaj.

Ukoliko niste ljubitelj kandiranog voća, koristite žele bombone!

Sastojci:

Kore:

180 g šećera

1 kesica vanilin šećera

6 jaja

120 g brašna

80 g gustina

Fil:

6 listova želatina

300 g bele čokolade

1 kašika likera od pomorandže

5 dl slatke pavlake

2 kašike kakaoa

150 g kandirane pomorandže

400 g roze marcipan mase

Dekoracija:

nekoliko makarun kolačića

Priprema:

Kore: Penasto umutiti žumanca sa 90 g šećera i vanilin šećerom. Belanca umutiti u sneg sa ostatkom šećera. Spojiti obe smese, pa lagano umešati brašno i gustin. Izliti u puterom namazan kalup prečnika 26 cm i peći u zagrejanoj rerni na 175°, 25-30 minuta. Ohlađenu koru poprečno preseći na tri dela. Fil: Na pari otopiti belu čokoladu, sipati liker i umešati omekšale listove želatina (prethodno potopljene u hladnoj vodi). Dodati čvrsto umućenu slatku pavlaku. Podeliti na dva dela, u jedan dodati kakao, a u drugi kandirano voće. Filovanje: kora, tamni fil, kora, svetli fil, kora. Marcipan izmesiti da omekša, pa rastanjiti između dva lista providne folije. Pažljivo naneti na tortu i rukama poravnati po obliku. Po želji, tortu ukrasiti raznobojnim makarun kolačićima.