Raskošna torta koju ćete zavoleti na prvi zalogaj.
Ukoliko niste ljubitelj kandiranog voća, koristite žele bombone!
Sastojci:
Kore:
180 g šećera
1 kesica vanilin šećera
6 jaja
120 g brašna
80 g gustina
Fil:
6 listova želatina
300 g bele čokolade
1 kašika likera od pomorandže
5 dl slatke pavlake
2 kašike kakaoa
150 g kandirane pomorandže
400 g roze marcipan mase
Dekoracija:
nekoliko makarun kolačića
Priprema:
Kore: Penasto umutiti žumanca sa 90 g šećera i vanilin šećerom. Belanca umutiti u sneg sa ostatkom šećera. Spojiti obe smese, pa lagano umešati brašno i gustin. Izliti u puterom namazan kalup prečnika 26 cm i peći u zagrejanoj rerni na 175°, 25-30 minuta. Ohlađenu koru poprečno preseći na tri dela. Fil: Na pari otopiti belu čokoladu, sipati liker i umešati omekšale listove želatina (prethodno potopljene u hladnoj vodi). Dodati čvrsto umućenu slatku pavlaku. Podeliti na dva dela, u jedan dodati kakao, a u drugi kandirano voće. Filovanje: kora, tamni fil, kora, svetli fil, kora. Marcipan izmesiti da omekša, pa rastanjiti između dva lista providne folije. Pažljivo naneti na tortu i rukama poravnati po obliku. Po želji, tortu ukrasiti raznobojnim makarun kolačićima.