Sipkavo slatko testo i kiselkast ukus kupina, savršena kombinacija!

Najlepše ide uz kuglu sladoleda od vanile!

Sastojci:

Sipkavo testo:

125 g putera

100 g šećera u prahu

prstohvat soli

250 g brašna

2 žumanceta

2 kašike hladne vode ili mleka

Fil:

500 g maskarponea

2 veće banane

sok od ½ pomorandže

1 kašičica cvetnog meda

2 šake odmrznutih kupina

2 kesice vanilin šećera

Priprema:

Umutiti puter, šećer i so. Dodati brašno, žumanca i vodu ili mleko. Kratko zamesiti sipkavo testo i ostaviti ga na sat vremena u frižider. Fil: U maskarpone umešati 1 kesicu vanilin šećera. Banane iseći na kolutove, preliti sokom od pomorandže i kašičicom cvetnog meda i promešati. Kupine zasladiti s 1 kesicom vanilin šećera, a zatim ocediti sok. 3/4 testa staviti u kalup i čačkalicama izbockati na nekoliko mesta. Peći oko 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C. Na testo dodati maskarpone, preko poslagati kolutove banana, pa po vrhu kupine. Od ostatka testa napraviti rešetku ili druge željene oblike, pa prekriti fil. Peći 30-40 minuta na 180°C, dok pita ne porumeni po vrhu.