Ukusni slani zalogaji: Pečurke punjene kobasicom

Super recept za ukusno toplo predjelo.

Isprobajte ovaj jednostavan recept za predjelo koje "ne može da ne uspe".

Sastojci:

Dvadesetak krupnijih pečuraka, opranih i očišćeni, kapice odvojite

Pet kašika maslinovog ulja 300 grama roštiljske kobasice, bez omota

Dve glavice crnog luka, sitno iseckanog

Dva čena belog luka, sitno iseckanog

60 grama prezli

150 grama maskarpone sira

30 grama rendanog parmezana

Dve i po kašike sitno iseckanog peršuna

Soli i bibera po ukusu

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje.

Drškice pečuraka iseckajte vrlo sitno. Kapice stavite u plitku činiju i sipajte tri kašike maslinovog ulja.

Preostale dve kašike maslinovog ulja zagrejte, dodajte kobasicu (bez omota), i izgnječite viljuškom, pa dinstajte desetak minuta, mešajući sve vreme.

Dodajte naseckane pečurke, pa dinstajte još tri, četiri minuta. Umešajte luk, beli luk, malo soli i bibera, pa ostavite da se dinsta još dva, tri minuta i povremeno promešajte.

Zatim dodajte prezle, dobro promešajte, a onda i maskarpone sir. Natavite da kuvate, mešajući povremeno, dok sir ne počne da se topi, praveći kremastu strukturu.

Sklonite sa šporeta, dodajte rendani parmezan i peršun i promešajte. Kapice pečuraka napunite filom, poređajte ih u plitak veliki pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 50 minuta. Služite toplo.