Ako ste se kasno setili... Torta za pola sata!

Najlakši recept za ukusnu, kremastu čokoladnu tortu! Sprema se bukvalno za pola sata.

Ako vam treba "brzinski" recept za tortu, ovaj je savršen!

Sastojci:

150 grama mlevenog keksa

Tri kašike kakao praha

100 grama putera, na sobnoj temperaturi

300 grama čokolade za kuvanje

150 grama šećera u prahu

500 grama maskarpone sira

250 mililitara slatke pavlake

Priprema:

Keks izmešajte sa puterom i jednom kašikom kakao praha tako da dobijete ujednačenu smesu. U kalup za tortu stavite papir za pečenje, pa rasporedite keks, tako da dobijete ravnu "koru". Čokoladu otopite na pari i ostavite da se prohladi.

Mikserom mutite slatku pavlaku, dok ne dobijete čvrst sneg. Dodajte maskarpone sir, šećer u prahu, dve kašike kakao praha i istopljenu čokoladu, pa miksirajte dok ne dobijete ujednačen krem.

Krem sipajte na podlogu od keksa, poravnajte odozgo i narendajte malo čokolade, pa ostavite u frićideru dva, tri sata da se lepo stegne.