Idealna za hladne dane: Krem-čorba od šargarepe i đumbira

Zagrejaće vas i osnažiti vam imunitet!

Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu čorbicu od šargarepe i đumbira!

Sastojci:

Dve kašike maslinovog ulja

Kilogram i po šargarepe, oprane i očišćene

Jedna krupnija glavica luka, sitno iseckanog

Komad đumbira, oko tri i po centimetra, očišćen i izrendan

Soli i bibera po ukusu

Šest šolja supe od povrća, iz kocke

Veza korijandera

100 grama semenki bundeve

Priprema:

U većoj šerpi zagrejte maslinovo ulje, dodajte luk i šargarepu, i dinstajte dok luk ne omekša, oko pet minuta. Dodajte đumbir, i dinstajte još minut ili dva.

Dospite supu iz kocke, smanjite vatru i kuvajte dok šargarepa sasvim ne omekša, oko pola sata. Ispasirajte šargarepu, promešajte da se lepo sjedini, pospite seckanim korijanderom i semenkama bundeve i služite toplo.