Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu čorbicu od šargarepe i đumbira!
Sastojci:
Dve kašike maslinovog ulja
Kilogram i po šargarepe, oprane i očišćene
Jedna krupnija glavica luka, sitno iseckanog
Komad đumbira, oko tri i po centimetra, očišćen i izrendan
Soli i bibera po ukusu
Šest šolja supe od povrća, iz kocke
Veza korijandera
100 grama semenki bundeve
Priprema:
U većoj šerpi zagrejte maslinovo ulje, dodajte luk i šargarepu, i dinstajte dok luk ne omekša, oko pet minuta. Dodajte đumbir, i dinstajte još minut ili dva.
Dospite supu iz kocke, smanjite vatru i kuvajte dok šargarepa sasvim ne omekša, oko pola sata. Ispasirajte šargarepu, promešajte da se lepo sjedini, pospite seckanim korijanderom i semenkama bundeve i služite toplo.