Kuhinja

Uživajte u omletu sa sirom po receptu Džejmija Olivera

Izvor mondo.rs

Omlet može da napravi svako, ali je ipak bolje poslušati savete vrhunskog kuvara!

Ne, on ne stavlja nikakve "specijalne" sastojke, već je caka u načinu na koji sve priprema.

Sastojci:

Dva jaja

Malo maslinovog ulja

Deset grama čedar sira

Priprema:

Razbijte jaje u posudu, dodajte soli i bibera po ukusu, pa viljuškom dobro umutite jaja.

Tiganj zagrejte na slabijoj vatri. Izrendajte sir i ostavite ga sa strane.

Sipajte pola kašike ulja u vreo tiganj, a zatim izručite jaja. Nakrećite tiganj kako bi se jaja ravnomerno rasporedila, a kada su jaja delimično gotova, tj. po vrhu izgledaju još sirova, odozgo pospite sir.

Špatulom odlepite ivice od tiganja, pa omlet presavijte na pola. Kada donja strana postane zlatno-braon, sklonite tiganj sa vatre i omlet prebacite na tanjir.

Džejmi savetuje da omlet jedete uz integralni hleb i paradajz.

Kako vi spremate omlet? Pišite nam u komentarima!