Spremne začas: Štanglice od čokolade i ovsa koje ćete obožavati

Uživaćete u svakom zalogaju ovog fenomenalnog deserta!

Štanglice od čokolade i ovsa se toliko lako prave da će vam ovo postati omiljeni desert za sve prilike. 

Sastojci:

250 grama putera

100 grama smeđeg šećera

Kašičica ekstrakta vanile

Tri šolje ovsa

150 grama tamne čokolade

125 grama putera od kikirikija

Priprema:

Obložite pleh papirom za pečenje.

Istopite puter i dodajte mu šećer, pa stavite na vatru srednje jačine kako bi se i šećer rastopio. U to dodajte ekstrakt vanile i ovas. Ostavite kratko na vatri, 3-4 minuta, mešajući da se sastojci sjedine.

Polovinu smese nalijte u pripremljen pleh i ravnomerno je rasporedite, a drugu polovinu sačuvajte za kasnije.

Da biste napravili nadev, rastopite puter od kikirikija i čokoladu, da dobijete glatku smesu. Nalijte preko prvog dela, a zatim odozgo prelijte preostali deo smese sa ovsem.

Stavite u frižider da se stegne 2-3 sata i isecite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!