Štanglice od čokolade i ovsa se toliko lako prave da će vam ovo postati omiljeni desert za sve prilike.
Sastojci:
250 grama putera
100 grama smeđeg šećera
Kašičica ekstrakta vanile
Tri šolje ovsa
150 grama tamne čokolade
125 grama putera od kikirikija
Priprema:
Obložite pleh papirom za pečenje.
Istopite puter i dodajte mu šećer, pa stavite na vatru srednje jačine kako bi se i šećer rastopio. U to dodajte ekstrakt vanile i ovas. Ostavite kratko na vatri, 3-4 minuta, mešajući da se sastojci sjedine.
Polovinu smese nalijte u pripremljen pleh i ravnomerno je rasporedite, a drugu polovinu sačuvajte za kasnije.
Da biste napravili nadev, rastopite puter od kikirikija i čokoladu, da dobijete glatku smesu. Nalijte preko prvog dela, a zatim odozgo prelijte preostali deo smese sa ovsem.
Stavite u frižider da se stegne 2-3 sata i isecite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!