Savršene za doručak: Pržene pogačice od leblebija i krompira

Namirnica koja je izuzetno zdrava, a retko je koristimo.

Leblebije važe za jedan od najboljih izvora brojnih nutrijenata među kojima proteini, vlakna, vitamin B6, gvožđe i magnezijum.

Napravite zdrav doručak od ove, nepravedno zapostavljene, namirnice.

Sastojci:

600 g leblebija

1 glavica crnog luka

5-6 čenova belog luka

200 g barenog krompira

1 šaka rukole

1 jaje

2 kašike brašna

5-6 kašika hlebnih mrvica

malo korijandera

so

biber

ulje

Priprema:

Leblebije pripremiti veče pre. Staviti ih u vodu i ostaviti da prenoće. Krompir sitno narendati, pa mu dodati oprane listove rukole, isekan crni i beli luk i oceđene leblebije. Dodati začine, jaja, brašno, hlebne mrvice, pa zamesiti testo. Oblikovati uštipke i pržiti ih na vrelom ulju, sa obe strane, dok lepo ne porumene.