Praznik za nepca! Rolat od mlevenog mesa sa sirom

Zaboravite na ćufte, mleveno meso ćete od sada pripremati na ovaj način!

Gurmanski specijalitet sa obiljem začina.

Vaši ukućani će ga obožavati!

Sastojci:

400 g mešanog mlevenog mesa

1 šoljica sojinih ljuspica

1 veća glavica crvenog luka

1 šargarepa

2-3 čena belog luka

1 jaje

2 kašike prezli

2 dl ulja

začin C

so

biber

sveži peršun

Fil:

450 g mešanog povrća (šargarepa, brokole, paprika...)

7-8 kašika narendanog feta sira

Priprema:

Sojine ljuspice potopiti u vrelu vodu i ostaviti da odstoje 10 minuta, dok malo ne nabubre. Zatim ih procediti i ostaviti da se ohlade. Ohlađenu soju dobro pritiskati dlanovima, da se sav višak vode ocedi, pa je odložiti sa strane. Mleveno meso pomešati sa sitno iseckanim crvenim lukom, narendanom šargarepom i usitnjenim belim lukom. Dodati sojine ljuspice, jaje, prezle, začin C, so, biber i peršun. Sve dobro izmešati da se masa sjedini. Očišćeno i iseckano povrće kratko obariti u posoljenoj vodi (3-4 minuta), procediti i ostaviti da se ohladi. Na prozirnu foliju staviti začinjeno mleveno meso i ravnomerno ga raširiti u obliku pravougaonika. Preko mesa celom dužinom ređati izmešano povrće, pa preko posuti narendanom fetom. Meso pažljivo urolati uz pomoć folije. Staviti u frižider da odstoji 15-20 minuta. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C, od 45 minuta do sat vremena. Tokom pečenja rolat povremeno zalivati masnoćom iz pleha.