Evo šta vam je potrebno da spremite ove ukusne i mekane medaljone.
Sastojci:
110 grama putera
Dva jaja
70 grama šećera
Kašika-dve meda
80 grama brašna
Pola kašičice praška za pecivo
Prstohvat soli
Rendana kora polovine pomorandže
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
U dublji tiganj stavite puter na vatru srednje jačine, ostavite dok se ne stvore mehurići i pena, uz često mešanje. Pustite da rastopljeni puter blago potamni sa donje strane, pa sklonite sa vatre.
U većoj posudi pomešajte jaja, šećer i med, pa umutite miskerom da dobijete gustu smesu. Zatim u to dodajte rastopljeni puter i izmešajte.
U manjoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo sa malo soli, zatim to dodajte smesi, narendajte koru pomorandže i izmešajte da se sve sjedini.
Smesu nalivajte u kalupe (najbolje je koristiti silikonske kalupe za praline ili manje kalupe za mafine) i pecite medaljone dok ne dobiju zlatnu boju, oko deset minuta.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti